Bakt torskefilet, tomatkompott, soyastekt sjampinjong og urtebakt mandelpotet

 

 

 

Gå til fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Fisk

  1. Skjær fisken i passende tykke skiver, krydre med salt og pepper og bak den i ovn på 150 grader i ca. 10-15 minutter.

Tomatkompott

  1. Ha sukkeret i en kjele og smelt det til karamell.
  2. Ha så i løk, hvitløk, ternet tomat og eplecidereddikk.
  3. Kokes til det får en ganske tykk konsistens.
  4. Skru ned vamren og ha i soltørket tomat og cherrytomat.
  5. La stå og syde i 5-10 minutter. Smakes til med salt og pepper.

Urtebakt mandelpotet

  1. Legg potenen i en ildfast form og gni dem inn med olje, finhakkede urter, salt og pepper.
  2. Bakes i ovn på 200 grader i ca. 20 minutter.

Soyastekt sjamoinjong

  1. Sjampinjongen stekes i stekepanne til de får en fin brunfarge.
  2. Tilsett soyasaus og la det koke inn.

INGREDIENSER

Fisk

Ca. 800 g torskefilet
Salt og pepper

Tomatkompott

2 tomater, kuttet i terninger
8 cherrytomater, delt i fire
100 g soltørket tomat, strimlet
1 sjalottløk, finkuttet
100 g sukker
1 ss eplecidereddikk
Salt og pepper

Urtebakt mandelpotet

8 store mandelpoteter, deles i to på langs
Olje, salt og pepper
Timian, persille

Anbefalt øl