Blåmuggost på havrekjeks med vaniljetrukken pære og sirup

 

 

 

Gå til fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Havrekjeks

  1. Hell melk over havregrynene og la dem trekke ca. 15 minutter.
  2. Smelt margarinet og bland alle ingrediensene til en deig.
  3. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykk og stikk ut runde kjeks med et glass.
  4. Legg kjeksene på et stekebrett med bakepapir og stek i ca. 15 minutter på 200 grader til de er lysebrune.

Ølsirup

  1. Ølet kokes inn til halv mengde.
  2. Tilsett sukker, kok til en fin sirupskonsistens og avkjøl.

Vaniljetrukket pære

  1. Ølsirup (se egen oppskrift – lenke til denne)
  2. Skrell pæren og del den i 4 biter. Ta ut kjernen.
  3. Kok opp sukkerlake, del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha frøene og stangen i sukkerlaken.
  4. Når sukkerlaken er kokt tas kjelen av platen. Tilsett pærene.
  5. La stå og trekke i 10-15 minutter.
  6. Legg opp pære på et fat sammen med ost og havrekjeks. Hell over ølsirup i en tynn stråle.

INGREDIENSER

Ost:

100 g blåmuggost, som f.eks Fjellblå fra Eggen eller Kraftkar fra Tingvollost

Havrekjeks:

2 ½ dl havregryn
1 dl melk
1 dl havremel
25 g margarin
¼ ts salt
½ ts sukker
1 ts bakepulver

Ølsirup:

1 flaske godt øl (pale ale, møkt øl, bayerøl)
3 ss hvitt sukker
2 ss brunt sukker

Vaniljetrukket pære:

1 pære
1 vaniljestang
500 g sukker
5 dl vann