Bryggmesterpotet

 

 

 

Gå til fremgangsmåte

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og kok potene til de er myke.
  2. Stek løken i oljen i en kjele. Tilsett eddik, øl, sukker, laubærblad og nellik. Kok sammen i ca. 5 minutter.
  3. Tilsett purreløk, og kok sammen i 1 minutt til. Tilsett sennep.
  4. Skrell de kokte potene og skjær dem i ca. 1 cm tykke skiver.
  5. Miks sammen med den kokte løk- og purrebladningen. La det stå og trekke sammen i ca. 15 minutter.
  6. Miks med persille og server med for eksempel stekt fisk eller grillet kjøtt.

INGREDIENSER

600 g potet med skall
1 skrelt finkuttet løk
3 ss rapsolje
1 dl eplecidereddik
2 dl hveteøl, som f.eks Johannes Konstknekt
1 ss sukker
2 laubærblad
2 hele nellikk
½ purreløk vasket og finkuttet
2 ss Dijonsennep
½ finkuttet persille

Anbefalt øl