Créme brûlée med bayerøl

 

 

 

Gå til fremgangsmåte

Fremgangsmåte

  1. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  2. Kok vanilje med øl og sukker til halve mengden er kokt bort.
  3. Rør inn fløten og kok i 5 minutter.
  4. Avkjøl blandingen.
  5. Pisk sammen eggeplommene og tilsett fløte- og ølblandingen mens du pisker kraftig.
  6. Sil blandingen og hell den over i ildfaste porsjonsformer. Sett dem deretter i en dyp langpanne, og hell i vann til det dekker 1/3 av formene.
  7. Stek créme brûléen i 30-40 minutter på 150 grader til den er litt fast i konsistensen.
  8. Avkjøl og dryss et tynt lag med brunt sukker over. Sett formene under grillelementene i ovnen i ca. 2-3 minutter til sukkeret karamelliseres.

INGREDIENSER

2 dl kremfløte
2 dl bayerøl, som f.eks. Bersens Bayer
75 g sukker
4 eggeplommer
Frøene fra 1 vaniljestang
75 g brunt sukker til glasur

Anbefalt øl