Deliens sjømannsbiff

 

Langs kyst-Norge finner vi mange varianter av denne retten, som opprinnelig er en svensk klassiker. Den karakteriseres ved å tilsette et smakfullt øl. Gryten har få ingredienser, og lager seg nesten selv.

Gå til fremgangsmåte

Fremgangsmåte

  1. Skrell poteter og løk, skjær i ca. 2 cm tykke skiver.
  2. Skjær kjøttet i 1-1 ½ cm tykke skiver, vendes i mel og brunes i stekepanne med olivenolje.
  3. Legg potet, løk og brunet kjøtt lagvis i en kjele og hell over øl og kraft til det dekker.
  4. La gryten småkoke i 40-50 min.
  5. Server gjerne med finkuttet kruspersille og rørte tyttebær.

INGREDIENSER

800 g flatbiff, mørbrad eller annet godt biffstykke
800 g poteter
4 medium store løk
1 flaske pale ale, som f.eks. Hovistuten
5 pepperkorn
1 laubærblad
2-3 dl kalvekraft eller annen god kraft (nok til at det dekker)

Anbefalt øl