Fritert sik med tartarsaus

 

 

 

Gå til fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Fisk

  1. Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele til ca. 180 grader.
  2. Ta en stekeprøve med en bit brød.
  3. Vend fisken i hvetemel.
  4. Pisk sammen resten av hvetemelet med egget, og spe med ølet.
  5. Vend fiske i røren og stek den gyllen i den varme oljen.
  6. Legg den på husholdningspapir slik at den får renne av seg.

Tartarsaus

  1. Miks sammen majones med de andre råvarene og smak til med salt og pepper.
  2. Server den frityrstekte siken med tartarsausen, frisk sitron i skiver og en god salat.
  3. Retten kan også serveres som hovedrett sammen med frityrstekte poteter.

INGREDIENSER

Fisk:

4 renskårne skifileter, eller annen hvit fisk som torsk, sei eller lignende
225 g hvetemel
1 flaske pilsner eller lager, som f.eks. Spell-Ola
1 egg
Salt og nykvernet pepper
2 dl rapsolje eller solsikkeolje til frityrsteking

Tartarsaus:

2 dl Rørosmajones
1 ss sitronsaft
2 ts sennepspulver
2 ss finkuttet kapers
2 ss finkuttet sylteagurk
1 ts finkuttet sjalottløk
1 ts finkuttet dill
Salt og nykvernet hvit pepper

Anbefalt øl