Kalv braisert i bayerøl med sennepssaus og bakte grønnsaker

 

 

 

Gå til fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Kjøtt

800 g kalvebryst, sidekjøtt, bog eller annet kval- eller storfekjøtt

2 flasker bayerøl, som f.eks. Bersens Bayer

6 dl vann

2 skrelte gulrøtter, delt i grove biter

1 skrelt pastinakk, delt i grove biter

1 skrelt løk, delt i 4 biter

2 kvister frisk rosmarin

Salt og nykvernet pepper

 

Gni inn kjøttet med salt og pepper og legg det i en kjele sammen med grønnsakene. Hell over vann og øl. Kok på lav varme med lokk i ca. 1 ½ time. Ta ut kjøttet og pakk det inn i folie for å holde det varmt. Sil kraften som skal brukes til sausen.

 

Sennepssaus

1 finkuttet løk

50 g Røros smør

Ca. 5 dl av braiseringskraften

2 dl fløte

3 ss grov Dijonsennep

Salt og nykvernet pepper

 

Sek løken i 25 g smør i en kjele. Tilsett kraften og fløten. Kok i ca. 20 minutter. Tilsett sennep og smør. Smak til med salt og pepper.

 

Bakte rotgrønnsaker

2 skrelte gulrøtter, delt i to på langs

2 skrelte pastinakk, delt i to på langs

1 ss honning

1 ss rapsolje

Salt og nykvernet svart pepper

 

Sett ovnen på 175 grader. Bland grønnsakene med olje, honning, salt og pepper i en ildfast form, stek dem i ovnen til de er gylne og passe myke.

Skjær kjøttet i skiver, server med sennepssausen og de bakte rotgrønnsakene, samt et glass bayerøl.

INGREDIENSER

Anbefalt øl