Klippfisk grand reserva i øl med potetpuré

 

 

 

Gå til fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Fisk

  1. Legg klippfisken i vann over natten.
  2. Skjær den i fine stykker og legg den i en kjele. Hell over øl.
  3. Varmes opp til ca. 90 grader og trekkes i 10-15 minutter.

 

Potet

  1. Skrell potetene og kok dem møre. Sil av vannet og tilsett fløte, olivenolje og smør.

 

Grønnsaksblandingen

 

  1. Stek løk, chili, soltørkede tomater og oliven i en panne med olivenolje.
  2. Bland inn tomatpuréen og smak til med salt og pepper.
  3. Server klippfisken med potetpuré og grønnsaksblandingen, ha over litt strimlet frisk basilikum.

INGREDIENSER

Fisk:

Ca. 500 g klippfisk
2 flasker pale ale, som f.eks. Hovistuten

Potet:

600 g poteter
1 dl olvineolje
2-3 dl fløte
50 g Røros smør

Grønnsaksblandingen:

2 løk, grovkuttet
150 g soltørkede tomater, grovkuttet
100 g svart oliven, delt i to
1 fedd hvitløk, finkuttet
½ chili, finkuttet
1 ss tomatpuré
Basilikum

Anbefalt øl