Porterhousebeef med ølsmør

 

 

 

Gå til fremgangsmåte

Fremgangsmåte

  1. Mariner biffen i ølmarinade. La stå i kjøleskap i minimum 3 timer.
  2. Vask og grovkutt gulrøtter, pastinakk, persillerot, mandelpotet og løk. Ha det i en ildfast form, hell over olivenolje og krydre med salt og pepper. Bakes i ovn på 220 grader i ca. 20 minutter.
  3. Tørk stekeflaten på biffen med en kjøkkenklut og stek biffen i pannen til ønsket stekegrad. Pynt gjerne med frisk estragon.

INGREDIENSER

800 g entrecôte eller annet godt kjøtt av storfe, elg eller annen vilt
8 store mandelpoteter (noen flere hvis de er små)
4 gulrøtter
2 store pastinakk (noen flere om de er små)
2 persillerot
8 små sjalottløk
Røros smør
Estragon
Ølsmør (se egen oppskrift – lenkes til)
Ølmariande (se egen oppskrift – lenkes til)

Anbefalt øl