Sashimi av laks – Spicy agurksalat og ølsaus

 

Laks med en asiatisk vri passer perfekt til en sen sommerdag. Rask og enkel oppskrift hvor du kan imponere med finesse og en delikat presentasjon. Passer like godt til hverdags som til fest.

Gå til fremgangsmåte

Fremgangsmåte

  1. Del fileten på langs før du skjærer 3-4 mm tykke skiver.

Agurksalat:

  1. Riv agurken på den groveste delen av rivjernet.
  2. Legg agurken i et dørslag og press litt av vannet.
  3. Tilsett de andre ingrediensene og bland godt.
  4. Smak til med salt og pepper.

Ølsaus

  1. Bland alle ingrediensene utenom korianderen i en kjele.
  2. Kok opp og la koke i 2-3 minutter.
  3. Avkjøles.
  4. Når sausen er avkjølt tilsettes korianderen.

INGREDIENSER

Fisk:

400 g renskåret og benfri laksefilet

Agurksalat:

1 agurk
½ rød chili, finkuttet
2 ts revet fersk ingefær
½ ts revet fersk pepperrot
2 ts sukker
2 ts eplecidereddikk
Salt og pepper

Ølsaus:

1 flaske pilsner eller lager, som f.eks. Spell-Ola øl.
1 ½ dl soyasaus
Saften fra ½ lime
2 ss flytende honning
1 ts revet fersk ingefær
10-15 blader fersk koriander, finkuttet (kan sløyfes)