Vaniljeis med sprøstekt santa kristinaskinke, peanøtter og ølsirup

 

 

 

Gå til fremgangsmåte

Fremgangsmåte

Vaniljeis med sprøstekt santa kristinaskinke, peanøtter og ølsirup

  1.  Kutt spekeskinken i tynne strimler, stek tørr i stekepanne til skinka blir sprø.
  2. Legg skinka på kjøkkenpapir slik at fettet renner av.
  3. Legg to kuler vaniljeis på en tallerken, topp med peanøtter og skinke.
  4. Hell over ølsirup i en tynn stråle.

Ølsirup

  1. Ølet kokes inn til halv mengde.
  2. Tilsett sukker, kok til en fin sirupskonsistens og avkjøl.

INGREDIENSER

Hjemmelaget vaniljeis (eller din favoritt)

Peanøtter

100 g Santa Kristinaskinke eller annen god skinke

Ølsirup

Ølsirup:

1 flaske godt øl (pale ale, møkt øl, bayerøl)
3 ss hvitt sukker
2 ss brunt sukker